Εύκολες συνταγές

Συνταγή μπαγκέτας με κοτόπουλο μήλου στο φούρνο

Σχετικά με τη συνταγή

Βυθίστε τα δόντια σας σε μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία με τη συνταγή μας για μπαγκέτα κοτόπουλου ψημένου μήλου. Αυτό το λαχταριστό πιάτο συνδυάζει τις γεύσεις από τρυφερό κοτόπουλο, γλυκά καραμελωμένα μήλα και ένα μείγμα από αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, όλα φωλιασμένα σε μια μπαγκέτα με κρούστα. Είναι μια τέλεια ισορροπία αλμυρού και γλυκού, καθιστώντας το πιο ευχάριστο για κάθε περίσταση.

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτήν την απολαυστική συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2
στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα

2
Μήλα μεσαίου μεγέθους

1
Μπαγκέτα

4
Φέτες τυρί τσένταρ

1/4 φλιτζάνι
Ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας
Μέλι

2 γαρίφαλα
Σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού
Αποξηραμένο θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

Αλάτι
για γεύση

Μαύρο πιπέρι
για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψετε αυτήν τη συνταγή, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι του σεφ
  • Ταψί
  • Φύλλο αλουμινίου
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Βούρτσα σιλικόνης
  • Φούρνος

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
  2. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου οριζόντια για να δημιουργήσετε δύο λεπτά φιλέτα.
  3. Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα.
  4. Κόψτε τη μπαγκέτα σε τέσσερα ίσα μέρη και, στη συνέχεια, κόψτε κάθε τμήμα κατά μήκος χωρίς να την κόψετε μέχρι το τέλος.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αποξηραμένο θυμάρι, την πάπρικα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  6. Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο.
  7. Αλείψτε και τις δύο πλευρές των φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα ελαιολάδου.
  8. Τοποθετήστε τις φέτες μήλου πάνω από τη μία πλευρά κάθε τμήματος μπαγκέτας.
  9. Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου πάνω από τις φέτες μήλου και, στη συνέχεια, προσθέστε φέτες τυριού τσένταρ.
  10. Κλείστε τα τμήματα της μπαγκέτας και αλείψτε τις κορυφές με το υπόλοιπο μείγμα ελαιολάδου.
  11. Τυλίξτε κάθε μπαγκέτα σφιχτά σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τες στο ταψί.
  12. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 5-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές οι μπαγκέτες.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για μπαγκέτα κοτόπουλου ψημένου μήλου είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον τεμαχισμό του κοτόπουλου, των μήλων και της μπαγκέτας, καθώς και την προετοιμασία του μείγματος ελαιολάδου. Ο χρόνος μαγειρέματος στο φούρνο είναι περίπου 25-28 λεπτά, με αποτέλεσμα ο συνολικός χρόνος να είναι περίπου 40-43 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα με αυτήν τη συνταγή, ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα:

  • Φροντίστε να κόψετε τα στήθη κοτόπουλου οριζόντια για να δημιουργήσετε λεπτά φιλέτα. Αυτό επιτρέπει ταχύτερο και πιο ομοιόμορφο μαγείρεμα.
  • Όταν κόβετε τη μπαγκέτα σε φέτες, φροντίστε να αφήσετε τη μία πλευρά ανέπαφη, έτσι ώστε να σχηματίσει μια “άρθρωση” όταν την ανοίγετε αργότερα.
  • Το αλείφισμα των φιλέτα και οι μπαγκέτες κοτόπουλου με το μείγμα ελαιολάδου προσθέτει μια έκρηξη γεύσης και βοηθά να διατηρείται το κοτόπουλο υγρό κατά το ψήσιμο.
  • Το τύλιγμα των μπαγκετών σφιχτά σε αλουμινόχαρτο πριν το ψήσιμο βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν όμορφα μεταξύ τους.
  • Για να πετύχετε την τέλεια χρυσαφένια κρούστα, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο τα τελευταία λεπτά του ψησίματος και παρακολουθήστε προσεκτικά τις μπαγκέτες.

Τώρα, ας βουτήξουμε στις απολαυστικές γεύσεις και τις θρεπτικές αξίες αυτής της συνταγής για μπαγκέτα κοτόπουλου ψημένου μήλου! 🍗🍎💛

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (η συνταγή αποδίδει 4 μερίδες) της μπαγκέτας με κοτόπουλο μήλου στο φούρνο:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
480

Πρωτεΐνη
26g

Υδατάνθρακες
46g

Παχιά
21g

Ίνα
4g

Ζάχαρη
14 g

Νάτριο
560 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση αυτού του πιάτου, μπορείτε να σερβίρετε τη μπαγκέτα κοτόπουλου ψημένου μήλου με μια συνοδευτική σαλάτα ντυμένη με ελαφριά βινεγκρέτ ή μερικά ψητά λαχανικά στο φούρνο. Τα ζωηρά χρώματα των φρέσκων χόρτων ή των ψημένων λαχανικών θα συμπληρώσουν τις χρυσοκαφέ μπαγκέτες και θα προσθέσουν μια αναζωογονητική πινελιά στο γεύμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε τις μπαγκέτες με μια πλευρά πατάτες γλυκοπατάτας για μια απολαυστική αντίθεση γεύσεων. Οι τραγανές και ελαφρώς γλυκές πατάτες συνδυάζονται υπέροχα με το αλμυρό κοτόπουλο και τα καραμελωμένα μήλα.

Όσον αφορά την παρουσίαση, μπορείτε να τακτοποιήσετε τις μπαγκέτες σε μια ξύλινη σανίδα κοπής ή σε μια ρουστίκ πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με ένα κλαδάκι φρέσκων μυρωδικών όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο για έξτρα χρώμα και άρωμα.

Θυμηθείτε, η παρουσίαση είναι το κλειδί, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσετε όμορφα το πιάτο πριν το σερβίρετε. Οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν από το δελεαστικό άρωμα και την ορεκτική εμφάνιση αυτής της λαχταριστής δημιουργίας! 🍽️🌿

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα, είναι καλύτερο να τα αποθηκεύσετε σωστά για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους. Μόλις κρυώσει, τυλίξτε κάθε μπαγκέτα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε τες σε αεροστεγή δοχεία. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 2-3 ημέρες.

Για να ξαναθερμάνετε, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και ψήστε τις τυλιγμένες μπαγκέτες για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν. Αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της τραγανότητάς τους, διατηρώντας τις γεύσεις ανέπαφες. Αποφύγετε το φούρνο μικροκυμάτων, γιατί μπορεί να μουσκέψουν οι μπαγκέτες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή για μπαγκέτα κοτόπουλου ψημένου μήλου προσφέρει μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία, χάρη στα υγιεινά συστατικά της:

  1. Στιστό κοτόπουλου: Μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης που υποστηρίζει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών.
  2. Μήλα: Γεμάτα με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που προάγουν την πέψη και ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
  3. Ελαιόλαδο: Ένα υγιές λίπος για την καρδιά που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά.
  4. Σκόρδο: Γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες και τις πιθανές επιδράσεις ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.
  5. Θυμάρι: Περιέχει αντιοξειδωτικά και μπορεί να έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, υποστηρίζοντας τη γενική υγεία.
  6. Μέλι: Προσφέρει φυσική γλυκύτητα και μπορεί να προσφέρει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη με μέτρο.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα, ενώ ταυτόχρονα θρέφετε το σώμα σας με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για μπαγκέτα με κοτόπουλο με μήλο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτά τα παρόμοια πιάτα:

  1. Μήλο γεμιστό στήθος κοτόπουλου: Ένας απολαυστικός συνδυασμός ζουμερού κοτόπουλου, λιωμένου τυριού μπρι και γλυκών μήλων, δημιουργώντας μια έκρηξη γεύσεων σε κάθε μπουκιά.
  2. Μήλο και καραμελωμένο κρεμμύδι ψητό τυρί: Μια γκουρμέ ανανέωση σε ένα κλασικό σάντουιτς, με τη γλυκύτητα από καραμελωμένα κρεμμύδια και μήλα σε λεπτές φέτες σε συνδυασμό με λιωμένο τυρί.
  3. Κοτόπουλο στο φούρνο και κατσαρόλα μήλου: Ένα ανακουφιστικό πιάτο σε μία κατσαρόλα που συνδυάζει τρυφερό κοτόπουλο, τραγανά μήλα και γέμιση αλμυρών βοτάνων, ιδανικό για ζεστά οικογενειακά δείπνα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή Μπαγκέτας Κοτόπουλου Ψημένου Μήλου προήλθε από τη γαστρονομική ιδιοφυΐα διάσημων σεφ όπως ο Τζέιμι Όλιβερ και η Ίνα Γκάρτεν. Το πάθος τους για το συνδυασμό απλών αλλά γευστικών συστατικών μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε αυτό το απολαυστικό μείγμα από κοτόπουλο, μήλα και μπαγκέτες.

Επιπλέον, η συνταγή αντλεί έμπνευση από την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα, όπου οι μπαγκέτες αποτελούν βασικό στοιχείο. Το πάντρεμα γλυκών καραμελοποιημένων μήλων και αλμυρού κοτόπουλου αποτίει φόρο τιμής στις αρμονικές γεύσεις που συναντάμε συχνά στη γαλλική μαγειρική.

Ελπίζουμε να απολαμβάνετε την προετοιμασία και την απόλαυση αυτού του υπέροχου πιάτου όσο και εμείς όταν το φτιάχναμε! Καλή όρεξη! 🍎🍗🥖

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button