Εύκολες συνταγές

Συνταγή Panna Cotta με φράουλα

Συνταγή Panna Cotta με φράουλα

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην κρεμώδη, λαχταριστή απόλαυση της Panna Cotta με φράουλα! Αυτό το ιταλικό επιδόρπιο είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός μεταξένιας λείας πανακότα, εμποτισμένης με αρωματική βανίλια και από πάνω μια ζωντανή κομπόστα φράουλας. 🍓✨ Η βελούδινη υφή της πανακότα συμπληρώνει τέλεια τη γλυκιά γεύση των φραουλών, δημιουργώντας μια συμφωνία γεύσεων που θα αφήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από χαρά. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλώς απολαμβάνετε ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο, αυτή η συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Βαριά κρέμα

1 φλιτζάνι
Πλήρες γάλα

1/2 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλιές της σούπας
Εκχύλισμα βανίλιας

3 κουταλιές της σούπας
Ζελατίνη σε σκόνη

1/4 φλιτζάνι
Κρύο νερό

2 φλιτζάνια
Φρέσκιες φράουλες

1/4 φλιτζάνι
Ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας
Χυμός λεμονιού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το δελεαστικό επιδόρπιο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους
– Χτυπήστε με σύρμα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Καλούπια σιλικόνης ή ramekins
– Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
– Πιάτα σερβιρίσματος

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στην προετοιμασία!

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμάστε την Πανακότα

1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, συνδυάστε την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
2. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα μέχρι να σιγοβράσει ελαφρά. Αποφύγετε το βράσιμο του μείγματος. Θέλουμε να είναι ζεστό αλλά να μην φουσκώνει.
3. Όσο ζεσταίνεται το μείγμα της κρέμας, ανθίζετε τη ζελατίνη ραντίζοντάς την ομοιόμορφα πάνω από το κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό.
4. Μόλις το μείγμα της κρέμας σιγοβράσει απαλά, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέστε την ανθισμένη ζελατίνη και χτυπήστε δυνατά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.
5. Στραγγίστε το μείγμα μέσω ενός λεπτού κόσκινου σε μια κανάτα ή σε ατομικά καλούπια/ραμεκίνες σιλικόνης. Αυτό το βήμα εξασφαλίζει μια λεία και μεταξένια υφή χωρίς σβώλους ή ακαθαρσίες.
6. Αφήστε την πανακότα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά και μετά βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να δέσει.

Βήμα 2: Ετοιμάστε την κομπόστα φράουλας

1. Ξεπλύνετε τις φρέσκες φράουλες με κρύο νερό και στεγνώστε τις με χαρτοπετσέτα.
2. Ξεφλουδίστε τις φράουλες αφαιρώντας τα πράσινα κοτσάνια και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια.
3. Τοποθετήστε τις φράουλες σε φέτες, τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.
4. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να επιτύχετε μια λεία και γυαλιστερή συνοχή. Εάν θέλετε, αφήστε μερικά κομμάτια φράουλας για πρόσθετη υφή.
5. Μεταφέρετε την κομπόστα σε ένα μπολ και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.

Βήμα 3: Συναρμολογήστε και σερβίρετε

1. Μόλις δέσει πλήρως η πανακότα, περάστε απαλά ένα μαχαίρι κατά μήκος των άκρων των φορμών/ραμέκινων για να χαλαρώσει το γλυκό.
2. Αναποδογυρίζουμε τα φορμάκια σε πιάτα σερβιρίσματος και τα χτυπάμε λίγο για να απελευθερωθεί η πανακότα στα πιάτα. Εάν χρησιμοποιείτε καλούπια σιλικόνης, απλώς πιέστε το κάτω μέρος για να τα βγάλετε έξω.
3. Ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα κομπόστα φράουλας πάνω από κάθε πανακότα, επιτρέποντας στη ζωηρή ερυθρότητα να πέσει κάτω από τις πλευρές της.
4. Προαιρετικά, γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας ή πρόσθετες φράουλες κομμένες σε φέτες για μια επιπλέον νότα κομψότητας και φρεσκάδας.
5. Σερβίρετε παγωμένο και απολαύστε τον ντελικάτο συνδυασμό της κρεμώδους πανακότα και της πικάντικης φράουλας! 😋

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής Panna Cotta με φράουλα είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για να προετοιμάσετε το μείγμα πανακότα, να το αφήσετε να κρυώσει, να το βάλετε στο ψυγείο για πήξη, να ετοιμάσετε την κομπόστα φράουλας και να συναρμολογήσετε το τελικό επιδόρπιο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

🌱 Για τους vegan φίλους μας, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή αντικαθιστώντας την παχύρρευστη κρέμα και το πλήρες γάλα με μια κατάλληλη εναλλακτική λύση φυτικής προέλευσης, όπως κρέμα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου. Χρησιμοποιήστε σκόνη άγαρ στη θέση της ζελατίνης για να πετύχετε παρόμοια υφή. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η άχνη ζάχαρη που χρησιμοποιείται στην κομπόστα φράουλας είναι επίσης φιλική προς τους vegan.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  1. Όταν σιγοβράζετε το μείγμα κρέμας για την πανακότα, προσέχετε και ανακατεύετε συνεχώς για να μην καεί ή βράσει. Θέλουμε η ζέστη να είναι απαλή για να πετύχουμε λεία υφή.

  2. Η ανθοφορία της ζελατίνης σε κρύο νερό της επιτρέπει να διαλυθεί πλήρως όταν προστεθεί στο ζεστό μείγμα κρέμας. Να είστε υπομονετικοί και να του δώσετε αρκετό χρόνο για να μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό πριν το ανακατέψετε στο μείγμα.

  3. Το στραγγίσιμο του μείγματος πανακότα μέσα από ένα κόσκινο βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν σβώλων ή ακαθαρσιών, με αποτέλεσμα ένα βελούδινο λείο επιδόρπιο. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη αυτής της τέλειας κρεμώδους συνοχής.

  4. Για να ξεφορμάρετε την πανακότα, περάστε απαλά ένα μαχαίρι στις άκρες των καλουπιών/ραμέκινων για να τη χαλαρώσετε. Μπορείτε επίσης να βουτήξετε για λίγο τα φορμάκια σε ζεστό νερό για να απελευθερωθεί πιο εύκολα το γλυκό.

  5. Η κατάψυξη της πανακότα για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα της επιτρέπει να σταθεροποιηθεί σωστά και να αναπτύξει την χαρακτηριστική μεταξένια υφή της. Η υπομονή είναι το κλειδί εδώ!

  6. Κατά την προετοιμασία της κομπόστας φράουλας, δοκιμάστε το μείγμα και προσαρμόστε τη γλύκα προσθέτοντας περισσότερη ζάχαρη άχνη αν θέλετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι για να βελτιώσετε τις γεύσεις και να εξισορροπήσετε τη γλυκύτητα.

  7. Για γυαλιστερό φινίρισμα στην κομπόστα φράουλας, ανακατέψτε την μέχρι να γίνει λείο. Ωστόσο, εάν προτιμάτε κάποια υφή στην κομπόστα σας, ανακατέψτε την για μικρότερο χρονικό διάστημα ή αφήστε μερικά κομμάτια φράουλας ανέπαφα.

  8. Γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίαση! Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κομψά γυάλινα σκεύη ή διακοσμητικά καλούπια για να σερβίρετε την πανακότα. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας ή πρόσθετες φράουλες κομμένες σε φέτες για να αυξήσετε την οπτική γοητεία.

Τώρα που έχετε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το γαστρονομικό σας ταξίδι και να δημιουργήσετε μια απολαυστική Panna Cotta με φράουλα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή απλώς θα περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα παρακμιακό επιδόρπιο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
23g

Κορεσμένα λιπαρά
14 g

Χοληστερόλη
82 mg

Νάτριο
50 mg

Υδατάνθρακες
26g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
23g

Πρωτεΐνη
4g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι θρεπτικές αξίες είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται και το μέγεθος της μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε Panna Cotta φράουλας, μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

  1. Επιμετάλλωση: Τοποθετήστε την πανακότα στο κέντρο ενός όμορφου πιάτου γλυκού. Περιχύστε την κομπόστα φράουλας γύρω της, δημιουργώντας ένα καλλιτεχνικό σχέδιο. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε λίγη ζάχαρη άχνη ή σκόνη κακάο από πάνω για μια κομψή πινελιά.

  2. Γαρνίρισμα: Γεμίστε κάθε πανακότα με ένα φρέσκο ​​φύλλο μέντας ή πρόσθετες φράουλες κομμένες σε φέτες. Αυτές οι γαρνιτούρες όχι μόνο προσθέτουν οπτική γοητεία, αλλά προσφέρουν επίσης μια έκρηξη φρεσκάδας για να συμπληρώνουν τις γεύσεις.

  3. Εναλλακτικές επιλογές: Για να προσθέσετε ποικιλία, μπορείτε να σερβίρετε την πανακότα με μπισκότα βανίλιας, τουλίς αμυγδάλου ή ακόμα και μια μπάλα σπιτικό παγωτό φράουλα. Αυτά τα συνοδευτικά θα απογειώσουν την εμπειρία του γλυκού!

Θυμηθείτε, η παρουσίαση είναι το κλειδί, οπότε αφήστε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει όταν παρουσιάζετε αυτό το εξαιρετικό επιδόρπιο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα της Panna Cotta με φράουλα, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:

  1. Αν έχετε περισσεύματα, καλύψτε τις μεμονωμένες μερίδες ή ολόκληρο το γλυκό με πλαστική μεμβράνη ή φυλάξτε τα σε αεροστεγή δοχεία.

  2. Βάλτε την πανακότα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Ωστόσο, σημειώστε ότι η υφή μπορεί να αλλάξει ελαφρώς με την πάροδο του χρόνου.

  3. Αποθηκεύστε την κομπόστα φράουλας χωριστά σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε την εντός 4-5 ημερών.

Απολαύστε την Panna Cotta φράουλας καταναλώνοντάς την εντός της συνιστώμενης περιόδου αποθήκευσης!

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα συστατικά αυτής της συνταγής Panna Cotta με φράουλα προσφέρουν τόσο νοστιμιά όσο και πιθανά οφέλη για την υγεία:

  1. Φράουλες: Γεμάτες με αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και φυτικές ίνες, οι φράουλες είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγουν την υγιή πέψη.

  2. Ζελατίνη (ή σκόνη άγαρ): Η ζελατίνη περιέχει κολλαγόνο, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των αρθρώσεων και να προάγει υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια. Το άγαρ, μια εναλλακτική λύση με βάση τα φυτά, προσφέρει παρόμοια οφέλη για τα vegan παρασκευάσματα.

  3. Κρέμα γάλακτος και πλήρες γάλα: Αν και αυτά τα συστατικά παρέχουν πλούτο και κρεμώδη υφή στην πανακότα, είναι σημαντικό να τα καταναλώνετε με μέτρο λόγω

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button