Σαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκια

Συνταγές Όλα όσα πρέπει να μαγειρέψετε με φράουλες

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στη νοστιμιά των φραουλών με αυτή τη συλλογή από ακαταμάχητες συνταγές που γιορτάζουν τις ζωντανές γεύσεις και την ευελιξία αυτών των ζουμερών πολύτιμων λίθων. 🍔Από γλυκά επιδόρπια έως αλμυρές απολαύσεις, αυτά τα πιάτα θα ταξιδέψουν τους γευστικούς σας κάλυκες. 🍟Είτε είστε έμπειρος σεφ είτε επίδοξος οικιακός μάγειρας, αυτές οι δημιουργίες με φράουλα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας και θα τους κάνουν να λαχταρούν για περισσότερα.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα (ή φυτικό γάλα για vegans)
  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • Φύλλα φρέσκιας μέντας για γαρνίρισμα

Προετοιμασία

– Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C).

– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

– Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. 🍌Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

– Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ρίξτε τις κομμένες φράουλες με άμυλο καλαμποκιού μέχρι να καλυφθούν καλά.

– Διπλώστε απαλά τις φράουλες στο κουρκούτι.

– Ρίξτε το κουρκούτι σε ένα λαδωμένο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.

– Ψήνετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι το επάνω μέρος να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή.

– Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.

– Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα μέντας.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής φράουλας είναι περίπου 15 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψησίματος. 🍥Είναι μια γρήγορη και εύκολη επιλογή γλυκού που μπορεί να ετοιμαστεί σε ελάχιστο χρόνο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Αυτή η συνταγή αποδίδει περίπου 8 μερίδες. 🥛Κάθε μερίδα παρέχει μια κατά προσέγγιση θρεπτική αξία:

  • Θερμίδες: 220
  • Συνολικά λιπαρά: 7 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 4 g
  • Χοληστερόλη: 20 mg
  • Νάτριο: 120 mg
  • Συνολικοί υδατάνθρακες: 36 g
  • Διαιτητικές ίνες: 2 g
  • Σάκχαρα: 18 g
  • Πρωτεΐνη: 4 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για μια απολαυστική παρουσίαση, σερβίρετε αυτό το επιδόρπιο φράουλας ζεστό με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα φρέσκια σαντιγί. 🧁Η αντίθεση ανάμεσα στο ζεστό κέικ και το κρύο, κρεμώδες συνοδευτικό είναι απλά θεϊκή. 🥤Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγη λιωμένη σοκολάτα από πάνω για μια επιπλέον απολαυστική πινελιά. 🌽Για μια πιο υγιεινή επιλογή, συνδυάστε το με ελληνικό γιαούρτι και πασπαλίστε με γκρανόλα για επιπλέον τραγανή γεύση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. 🍌Ζεστάνετε ξανά τις μεμονωμένες μερίδες στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να ανακτήσετε αυτή τη ζεστή, φρέσκια ομορφιά που δεν βγήκε από το φούρνο.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Οι φράουλες δεν είναι μόνο δελεαστικά νόστιμες αλλά και γεμάτες με οφέλη για την υγεία. 🫖Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ. 🥗Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση της φλεγμονής και στην προαγωγή της υγείας της καρδιάς. 🍵Οι φράουλες είναι επίσης χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε φυτικές ίνες, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετική επιλογή για τη διαχείριση του βάρους και την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερες συνταγές με φράουλα, ακολουθούν μερικές απολαυστικές επιλογές:

  • Σαλάτα με σπανάκι με φράουλα: Ένα δροσιστικό μείγμα από baby σπανάκι, φράουλες σε φέτες, τυρί φέτα και μια πικάντικη βινεγκρέτ βαλσάμικο.
  • Σορτοκέικ με φράουλα: Στρώσεις από τρυφερά μπισκότα κέικ, ζουμερές φράουλες και αφράτη σαντιγί δημιουργούν ένα κλασικό επιδόρπιο που δεν απογοητεύει ποτέ.
  • Μπολ Smoothie Strawberry: Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα θρεπτικό και ζωντανό μπολ smoothie φτιαγμένο με κατεψυγμένες φράουλες, μπανάνα, γάλα αμυγδάλου και από πάνω granola, σπόρους chia και φρέσκες φέτες φράουλας.
    🥗

    Σουβλάκια Caprese Strawberry: Ένα απολαυστικό ορεκτικό που συνδυάζει τη γλύκα της φράουλας με τις κλασικές γεύσεις τυριού μοτσαρέλα, φύλλα βασιλικού και γλάσο βαλσάμικο. 🍜Σουβλίστε τα για μια κομψή παρουσίαση.

    Σάλσα φράουλας: Δώστε στη σάλσα σας μια φρουτώδη αίσθηση προσθέτοντας στο μείγμα φράουλες κομμένες σε κύβους. 🍬Συνδυάζεται τέλεια με τσιπς τορτίγιας ή ως επικάλυψη για ψητό κοτόπουλο ή ψάρι.

    Κοτόπουλο βαλσάμικο φράουλα: Ανυψώστε το πιάτο με κοτόπουλο ενσωματώνοντας ένα γλυκό γλυκό γλάσο βαλσάμικο φράουλας. 🍵Σερβίρετε το μαζί με ψητά λαχανικά ή μια τραγανή σαλάτα για ένα ισορροπημένο γεύμα.

    Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

    Ως σεφ, η έμπνευσή μου για αυτήν τη συνταγή προέρχεται από τον υπέροχο συνδυασμό φράουλας και αρτοσκευασμάτων. 🍊Το γλυκό άρωμα των φραουλών που αναδύεται από το φούρνο και η προσμονή να δαγκώσει ένα ζεστό, τρυφερό κέικ γεμάτο με ζουμερές τσέπες φρούτων είναι απλά ακαταμάχητο. 🍺Αυτή η συνταγή αντλεί επιρροή από το κλασικό κέικ με φράουλα, αλλά με μια πινελιά που το κάνει μια πιο ευέλικτη επιλογή γλυκού.

    Βρίσκω επίσης έμπνευση από την αφθονία των φρέσκων φραουλών κατά την περίοδο αιχμής τους. 🍫Το ζωηρό χρώμα και η φυσική τους γλυκύτητα τα καθιστούν πρωταγωνιστικό συστατικό τόσο στα γλυκά όσο και στα αλμυρά πιάτα. 🍅Η διερεύνηση διαφορετικών τρόπων για να ενσωματώσετε τις φράουλες σε διάφορες συνταγές αναδεικνύει τις μοναδικές τους γεύσεις και προσθέτει μια νότα κομψότητας σε κάθε πιάτο.

    Επιπλέον, αντλώ έμπνευση από διάσημους σεφ όπως η Julia Child και ο Gordon Ramsay, οι οποίοι έχουν επιδείξει την ευελιξία των φραουλών στις γαστρονομικές τους δημιουργίες. Η αφοσίωσή τους στη χρήση ποιοτικών συστατικών και η καινοτόμος προσέγγισή τους στα τρόφιμα με εμπνέουν να πειραματίζομαι συνεχώς και να ξεπερνώ τα όρια των συνδυασμών γεύσεων.

    Συμπερασματικά, αυτή η συνταγή φράουλας γιορτάζει την ομορφιά και τη νοστιμιά αυτών των αγαπημένων μούρων. Με κάθε μπουκιά, θα νιώθετε μια έκρηξη γλυκύτητας και ένα άγγιγμα νοσταλγίας. Συγκεντρώστε λοιπόν τα υλικά σας και ας ξεκινήσουμε αυτή την απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια με φράουλα!

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button